Salonwagen

aanzicht salonwagen

de salonwagen met links een huisje met een extra slaapkamer

De salonwagen staat al zo’n 60 jaar op het erf en is afgelopen jaar grondig verbouwd. Het geraamte, het dak en het onderstel zijn bewaard gebleven en hierop is verder gebouwd. Hij was in de loop der jaren een beetje scheef gezakt en is weer recht gekrikt. Daarbij is hij een tikkeltje uit zijn verband geraakt en als je goed kijkt zul je zien dat alles eigenlijk wel een heel klein beetje scheef zit. Behalve het gevoel dan, dat zit helemaal goed.

keukenblok

Veel bezoekers komen niet bepaald om de hele week te gaan staan koken en dat hoeft ook niet, want er zijn op het eiland volop uitstekende restaurants en verschillende restaurants leveren hun waren ook af.

Maar voor de liefhebbers: er kan dus wel gekookt worden. De keuken is redelijk compleet ingericht en voorzien van inductieplaten en een magnetron/oven. Kruiden staan in het kastje. Wel ontbreekt een afwasmachine. De vaat moet op de hand.

doorkijk keuken naar badkamer met rechts de eettafel

Er is wifi en het signaal is redelijk. Netflix kijken lukt prima. Voor liefhebbers is een 32-inch beeldscherm met HDMI-aansluiting beschibaar, zodat een laptop kan worden ingeprikt.

uitzicht vanaf de eettafel met hond op het bordes

De parkeerplek voor de salonwagen is vlakbij op het erf voor het wagenhuis. Fietsen kunnen binnen staan in het wagenhuis.

Naast de wagen in het bosje of gewoon op het grasveldje naast de wagen kan ook nog een tentje staan. Eventueel voor de kinderen of andere gasten.

badkamer

De wagen zelf heeft een zeer ruime bedstede aan de ene kant en een badkamer aan de andere kant. In het midden zit de woonkamer met twee fauteuils en een keuken met eetafel.

salon met achterin schuifdeur naar de bedstee

De voordeur en de openslaande deuren komen uit op het bordes. Gasten kunnen hier buiten in de zon zitten, maar dat kan ook ervoor in het gras of aan de zijkant.

Er is een extra tafel beschikbaar voor op het bordes, zodat er bij lekker weer buiten kan worden gegeten. Ook zijn er ligstoelen en zijn er een barbecue en een vuurkorf.

bordes met ligstoelen

zicht vanaf het bordes op de minicamping

een kijkje in de keuken

Naast de salonwagen staat ‘de droomcabine’, een klein huisje dat dienst doet als extra slaapkamer. Er staat een levensgroot tweepersoonsbed in en hierboven is nog een platvorm onder het schuine dak waar voor kinderen eventueel nog meer slaapplaatsen mogelijk zijn.

Het is alleen te gebruiken in combinatie met de salonwagen. Er is een kraantje met koud water, maar er is geen toilet of douche. Daarvoor moet je naar de salonwagen of naar het toiletgebouw van de minicamping vlakbij.

In de salonwagen heeft de eettafel vier zitplaatsen, maar er zijn maar twee makkelijke fauteuils. Als vier volwassenen binnen willen loungen kun je de tuinstoelen binnen plaatsen. Er is dan niet heel veel ruimte, maar het kan wel. Het slaaphuisje is het meest ideaal voor een gezin met een, twee of drie kinderen, die het leuk vinden om samen in een eigen huisje te slapen.

de salonwagen met links in beeld ‘de droomcabine’