Omgeving

Fietsen naar het dorp Koudekerke duurt zo’n zeven minuten. Het is een klein dorp met weinig winkels, maar de bakker is een van de beste van het eiland. Aan de rand van het dorp zitten Jumbo en Aldi.

Wel zit er een tearoom met terras op het dorpsplein en een eetcafe. En in de hoofdstraat zitten een snackbar en een uitspanning met heerlijke broodjes, die ook op de camping aflevert. Zij hebben ook een ijscokar die ’s avonds alle campings afrijdt.

Op de fiets naar Vlissingen of Middelburg duurt maar zo’n vijtien minuten en daar kan uitgebreid worden gewinkeld en is er een keur aan restaurants en terrassen. 

Overigens hebben we een paar fietsen in de schuur staan die bezoekers kunnen lenen.

Dit is de doorgang naar de weide voor de auto’s. ’s Zomers kan je vanuit deze positie de trampoline zien staan.

We zitten midden op het platteland en het is iedere keer weer een verrassing wat daar nu weer groeit. Zo zijn er tijden dat de tarwe van het land moet, of dat het hooi wordt gemaaid en in balen wordt gestampt, dus af en toe kan het wat lawaaiig zijn door dorsmachines of ander agrarisch tuig. Gelukkig duur dat nooit erg lang.

Hierboven is de terp verderop te zien. Er zijn wandelroutes langs de randen van de weilanden. Op een daarvan kun je die terp van dichtbij zien en iets verder kun je oversteken met een vlot dat je aan een touw naar de overkant trekt.

Er zitten natuurlijk volop vogels in de omgeving, maar deze bezoekt ons niet al te vaak. Het kan echter voorkomen en een gewaarschuwd stel telt voor twee of pas op straks drie.

De tweede weide met achter de heg dit keer mais. Ooit was dit stukje een tennisbaan, maar de mollen hebben gewonnen.